yahudiler neden sevilmez...
İsrail: Bu kelime, "Tanri ve insanlarla güresip yenen" anlaminda Hz.
Yakup'a, Tanri tarafindan verilmis bir lakaptir. Bu konu Tevrat'ta yer alir
(Tekvin, XXXII/28; XXXV/9-15; Hosea, XII/4-5).
Bu kaideler iki bin yıl boyunca, bir Hahamlar kalabalığı tarafından Yahudilerin eğitilmesinde kullanılmıştır. Yahudi olmayanlar için inanılması bile güç olan Talmud'un bu içeriğinin doğruluğunu bugünkü İsrail'in Devlet Politikaları ve Yahudi olmayanlara uyguladığı zulüm yeteri kadar doğrulamaktadır.
"Yahudi maksat ve gayeleri uğruna işlenen bütün günahlar gizli olmak şartıyla mübahtır."
"Yalnız Yahudi olanlara insan gözüyle bakılır. Yahudilerden gerisi sadece birer hayvandır."
"Hahamların sözlerini hor görenler ölüme müstahaktırlar,"
"Hahamların sözlerini peygamberlerinkinden üstün tutmak gerekir."
"Yahudi şeriatı erkeklere zinayı haram kılmıştır. Fakat bu yalnız Yahudi kadınları içindir. Yahudi olmayanların ırzı namusu helaldir."
"Yahudi olmayanın kanını akıtmak, Allah’a kurban sunmaktır."
Talmud bölüm : Hoşem ha-mişpat Yoreh deah
ve değiştirilmiş TEVRATTAN bazı ayetler(!)
(Tesniye: 12/2): "Mülklerini alacağınız milletlerin, yüksek dağlar üstünde ve tepeler üzerinde ve yeşil ağaç altında ilahlarına ibadet ettikleri bütün yerleri mutlaka harap edeceksiniz!"
(Tesniye: 11/24-25): "Ayak tabanınızın basacağı her yer sizin olacak; sınırınız çölden ve Lübnan'dan, ırmaktan, Fırat ırmağından Garp denizine kadar olacaktır. Önünüze kimse duramayacak; Allah'ınız Rab, size söylediği gibi dehşetinizi ve korkunuzu, ayak basacağınız bütün diyar üzerine koyacaktır.)
(Tesniye:14/21): “Hiçbir leş yemeyeceksiniz; onu yesin diye şehirlerinde olan garibe verebilirsin; yahut yabancıya satabilirsin; çünkü sen Allah’ın Rabbe mukaddes bir kavmsın.”
DANIEL
BAB: 2 /44
S. 342 Ve o kralların günlerinde göklerin Allahı (Yehova) ebediyen harap olmayacak bir krallık kuracak ve onun hakimiyeti başka bir kavme bırakılmayacak; ancak bu krallıkların (devletlerin) hepsini o parçalayacak ve bitirecek.
İŞAYA
BAB: 60 /10-16
S: 709 Ve ecnebiler senin duvarlarını yapacaklar ve kralları sana hizmet edecekler. Ve kapıların daima açık duracak, milletlerin servetini ve sürgün getirilen krallarını sana getirsinler diye gece gündüz kapanmayacaklar. Çünkü sana kulluk etmeyen millet harap olacak. Ve seni sıkıştıranların oğulları sana eğilerek gelecekler ve seni hor görenlerin hepsi senin ayaklarının tabanında yere kapanacaklar, ve sana Rabbin şehri İsrail Kudüsünün Sionu, diyecekler.
Hoem Hamispat
156-5 Hagag
"Yahudi olmayanın malı, mülkü sahipsiz sayılır. Ona herkesten önce el koyan Yahudi, sahibi olur."
MEZMURLAR
BAB: 149 / 7-8-9
S: 628 7Milletlerden öç alsınlar; Ve ümmetleri tedip etsinler; 8Onlarin krallarını zincirlerle, Ve ileri gelenlerini demir bukağılar ile bağlasınlar: 9Ta ki, yazılmış olan hükmü onlara karşı yürütsün
YEREMYA
BAB: 10 / 10
S: 724 10Bak, bugün milletler üzerine, ve ülkeler üzerine, kökünden sökmek ve yıkmak için helak etmek ve yok etmek için seni koydum.
ESTER
BAB: 9 / 5,16
S: 498 5Ve Yahudiler bütün düşmanlarını kılıçtan geçirdiler, ve öldürdüler, ve yok ettiler, ve kendilerinden nefret edenlere istedikleri gibi yaptılar.
II. TARIHLER
BAB: 36 / 17
S: 464 17 Ve onlara karşı Kildanilerin kralını çıkardı ve onların makdisinde gençlerini kılıçla öldürdü, ve genç yiğide, ere varmamış kıza, kocamış adama ve ak saçlıya acımadı; Rab hepsini onun eline verdi.
II. TARIHLER
BAB: 36 / 17
S: 464 17 Ve onlara karşı Kildanilerin kralını çıkardı ve onların makdisinde gençlerini kılıçla öldürdü, ve genç yiğide, ere varmamış kıza, kocamış adama ve ak saçlıya acımadı; Rab hepsini onun eline verdi.
Ve sözde Hz. Davud (AS) Ağzından;
II. SAMUEL
BAB: 22 / 38-43
S: 331 38Düsmanlarimi kovaladım, ve onları helak ettim; Ve onlar bitmeyince geri dönmedim. 39Onlari telef ettim, ve onları ezdim, ve artık kalkamadılar; Ve ayaklarımın altına düştüler, 40Cünkü cenk için bana kuvvet kuşattın; Bana karşı ayaklananları altımda çöktürdün. 41Düşmanlarımın sırtını da bana çevirttin, benden nefret eyleyenleri de yok ettim. 43 O zaman yerin tozu gibi onları ezdim; onları sokakların çamuru gibi ayak altına alıp çiğnedim.
HEZEKIEL
BAB: 39 / 18-20
S: 828 Et yiyin, kan için 18Yiğitlerin etini yiyeceksiniz ve dünya beylerinin kanını, koçların, kuzuların, ve ergeçlerin, boğaların kanını içeceksiniz hepsi basanın semiz hayvanlarıdır. 19Sarhoş oluncaya kadar kan içeceksiniz.
YEREMYA
BAB: 16 / 4
S: 739 Acıklı ölümlerle ölecekler; onlar için dövünen olmayacak
İŞAYA
BAB: 13 / 15
S: 683 Ele geçen her adamın gövdesi delik-deşik edilecek ve tutulan her adam kılıçla düşecek. Yavruları da gözleri önünde yere çalınacak, evleri çapul edilecek ve karıları kirletilecek
YEREMYA
BAB: 26 / 32-35
S: 749 32Orduların Rabbi şöyle diyor: İşte milletten millete bela çıkacak, ve dünyanın uçlarından büyük kasırga kopacak. 33Ve o gün yerin bir ucundan yerin öteki ucuna kadar Rabbin öldürdüğü adamlar olacak; onlar için dövünmeyecekler, ve ...
... ve onlar gömülmeyecekler; toprağın üzerinde gübre gibi olacaklar; leşleri de yerin canavarlarına ve göklerin kuşlarına yem olacaklar.
HEZEKIEL
BAB: 9 / 5-6
S: 794 ihtiyarı, genci ve ere varmamış kızı ve çocuklarla kadınları helak için vurun, gözünüz esirgemesin, ve acımayın;
I. SAMUEL
BAB: 15 / 3
S: 286 onların her şeylerini tamamen yok et, ve onları esirgeme; erkekten kadına,...
...çocuktan...
...emzikte olana...
...öküzden koyuna, deveden eşeğe kadar hepsini öldür...
alıntı..

(Bu Mesaj 07-26-2006 02:13 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : KEMANKEŞTÜRK.)
|