NDER 

Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gizli Rapçi : Ft EjDeR'le Blackroom Röportajı
Yazar Mesaj
  StimPack
Uye
*

Bilgiler
Katılma Tarihi: Nov 2007
Rep Puanı: 7

Kişisel Bilgiler

Gizli Rapçi : Ft EjDeR'le Blackroom Röportajı
Arkdaşlar rap aleminin 1 numaralı rapperi Blackroom'un hazırladığı röportaj. ( Rap sitesinden alıntı)

Blackroom Kimdir ?

Blackroom bugüne kadar Türkiye'de gerçekten çok iyi rapper dir. 50 Cent ile de bir röportajı vardır

Blackroom : Başlamadan önce ilk olarak seni gördüğüme gerçekten çok sevindim.

Kaliteli bir beatçı olduğunu ve gerçekten çok iyi rap sözleri yazdığını hatta bunun içinde birçok feat ın altına imza attığını biliyoruz. Uzun zaman oldu rap piyasasında görünmüyordun 2000-2001 yılı içinde kayboldun sanki bir karanlığa gömüldün bunun sebebi nedir ? Neden böyle birşey yaptın.

---- Öncelikle beni unutmamana sevindim. Gerçekten çok kaliteli bir rapper oluşunuda kutlarım. Başarılarının devamını da dilerim. Gerçekten çok tşk ediyorum. Bu konuda böyle düşünmene sevindim. İnanıyorum ki diğer beni yakından tanıyan arkadaşlarımında böyle düşündüğünü tahmin ediyorum. Evet kaybolma süreci gerçekten çok kötü oldu. İnsanların çoğu benden habersiz bile. Ama bu beni hiç etkilemedi gerçekten. Sonuçta ben ortadan kaybolsam bile ben eski rapçi olduğum için bu beni gerçekten mutlu ediyordu. Bunun sebebi kendi sorunlarımdan kaynaklandı. Ama asla ben rapten vazgeçmedim. Çoğu mc arkadaşıma
gruplarına devamlı üretken oldum. Onların benim hazırladığım çalışmaları okuması benim için gerçekten aslında en büyük zevk. Adımı duyurmadım gene bu süre içinde çünkü popüler olmak bana göre değil... Asıl sebebi bu.

Blackroom : Gerçekten farklı bir hikaye EjDeR'cim. Peki şimdilerde bir çok rap sitelerinde röportajların çıkmaya başladı. Bu bir albüm çalışmaları için olabilir mi ?

---- Tebrikler nereden bildin Aslında albüm çalışmalarım var şu anda da hayatımda belki bir ilki yapıcam. Okuyacam. Normalde parçaları verirken asla ismimin ortaya çıkmaması konusunda hassasiyet gösteren mc arkadaşlarıma tşk ediyorum. Uzun zaman sonra artık başkalarına vermeyi değil kendim okumayı tercih ediyorum. Bu konuda çok düşündüm ve gerçekten iyi bir çalışmalar yaptım. hazırladım.

Blackroom : Bu şu anlama geliyor gizli efsane geri dönüyor diyebiliriz herhalde. Peki bu albümlerden sonraki ileriye yönelik planlarından biraz bahsedermisin bize ?

---- Evet dönüyor diyebiliriz. Ben aşk acısı çektim ve güncel konular hakkında da gerçekten ilgiliyim buda bana ilham kaynağı oluyor ve baya üretken oluyorum. Planlarıma gelince ben rap te asla bir şeyi ıspatlamayı veya popüler olarak ön planda durmak istemiyorum. Her neşekilde olursa olsun. Amacım aslında türkçe rape , rapi seven insanlara hem mutluluklarını hem acı duygularını bastırmak vede hareketli parçalarla dinleyenlere moral depolamak amacı ile yapıyorum. Ve gerçekten bu bana zevk veriyor. Tabiki her mc ft gibi hayallerinde bandrollü albüme geçmek isteyen arkadaşlarım gibi düşünmüyor değilim. Bu maddi kaynak olacaktır benim için. İstesem şuanda da bandrollü albüme geçebilirim bu elimde olan birşey buna imkan da var. İlerideki asıl amacım bu yanlız bu amaç para kazanma açamlı olarak düşünmüyorum işte , bunu hiphop dans okulu açarak , bir gelişmiş stüdyo kurarak diğer mc olmak isteyen veya mc olan arkadaşlarıma destek olmak kanısındayım.

Blackroom : Bu gerçekten çok iyi olur. Bugün baktığımızda kolay kolay senin gibi düşünen bir rapçi ile röportaj yapmadım. Bu farkında senin düşüncelerin olduğu ap açık ortada Ejdercim.
Peki bugün rapin gelmiş olduğu durumu nasıl değerlendiriyorsun ?

---- Bu Türkçe Rap gerçekten çok iyi bir durumda. Kitle gerçekten büyük. Ama bana kalırsa bu ortamda bazı mc arkdaşlarımız sabote etmeye çalışıyorlar tabi. Gerçi bunu isteselerde yapamazlar çünkü durum ortada. Rap bugün Türkiye'de pop , rock kesime girmiş durumda. Çoğu insan %45'i rap i gerçekten seviyor. Bence bütün arkadaşlarımızın birbirine destek
çıkması şart bu ortamda.

Blackroom : Bana sorsalar farklı bir cevap verirdim herhalde. Şu var birde rap güzel olmasına güzel ama hala bir serseri takımları diye adlandırılıyor neden sence ?

---- Bunu bence çekemiyorlar. Bugün ünlü sanatçılar hep aşk romantizim üstüne parça çıkarıyorlar. Rap ise tam tersi. Rap günlük yaşanan olayları aşkları mutlulukları yaşanan bir nitekim iyi kötü olayları yansıtan insanların yaşam tarzını anlatan bir müzik türü. Tabi en büyük olması '' TÜRK HALK MÜZİĞİNİ'' asla geçemez. Bu kanıdayım.

Blackroom : Evet türküler aslında Türk insanın vazgeçilmez bir parçası. Peki etrafındaki kişiler uzun zamandır ortada olmana ne diyorlar ?

---- Aslında çok baskı yedim ama karar verdiysem bir kere onu uygularım asla vazgeçmem. Yaptığım iyi kötü herşeyin her konunun arkasında durmayıda iyi bilirim.

Blackroom : Yaşadığın yeri bize biraz tarif edermisin ?

---- Ben aslında İST/EMİNÖNÜ'nde doğdum. 20 Yıldır İstanbul Zeytinburnu'nda yaşıyorum. Genelde 58. Bulvar da takılırım. Etrafımda gerçekten güzel ve değer verdiğim dostlarım vardır.
Ve Zeytinburnu'nda Matem , Mc Erdem'le iyi bir arkadaşlığımız var. Pek görüşemiyoruz ama genede birbirimizin arkasındayız.

Blackroom : Ailenle aran nasıl peki gün içinde neler yapıyorsun ve bir mesleğin var mı rap dışında ?

---- Ailemle aram gerçekten çok iyi. Yaptığım herşeyde arkamda durmuşlardır. Ve gerçekten onları çok seviyorum. Rap'i ben meslek olarak kendimce yani şahsıma dayalı meslek olarak tanımlamıyorum. Çünkü benim bir mesleğim var zaten. Ben bir bilgisayar proğramcısıyım. Bu mesleğimde de ''Beyaz Şapkalı'' olarak tanınırım.

Blackroom : Boş zamanlarında nasıl vakit geçirirsin peki hobilerin nelerdir ?

---- En çok kitap okumayı severim. Vaktim oldukça internette sörf yapmayı , arkadaşlarımla takılmayı eğlenmeyi severim. Bazen gitarımı alıp çalmaya başlarım. Evde oturup televizyon izlemeyi severim vb. bunun gibi şeyler...

Blackroom : Bir sevgilin var olduğunu biliyoruz sölermisin nasıl gidiyor ilişkin ?

---- Evet var. Herkezin nasıl varsa benimde var yani Gayette iyi gidiyor. Sonuna kadar giderse virgülü evlilikle atabilirim.

Blackroom : Şimdiden hayırlısı diyelim o zaman bizde. EjDeR bize bir parçandan mırıldansana.

---- (sen benim adımı biliyorsun unutma sen bu yolların motorusun yosma sen bir kaşarsın bunu iyi anla adını koyan köpek senin şimdi kollarında)

Blackroom : Ejder gerçekten çok hoş bir muhabbet oldu benim için. Çok tşk ediyorum bana vakit ayırdığın için. Yeni çalışmalarında da başarılar diyorum...

---- Ben tşk ediyorum blackroom. Gerçekten benim içinde büyük bir zevk oldu sağol.Kendine iyi bakman dileği ile

[Resim: 50256457hu0gv3.jpg]

09-11-2007 03:58 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
NDER 

Forum Atla: